Leírás és Paraméterek
Blauburger, kadarka, turán, cabernet sauvignon és merlot, tartálybanTermőhely: Egri Borvidék, Birtokbor.
Az ültetvény: Guyot művelésmód; 240x100 cm-es sor- és tőtávolság.
Évjárat, borkészítés: Korai rügyfakadás, forró, száraz nyár, viszonylag korai szüret. Jól beérett szőlő, magas cokortartalom. Hat szőlőfajta borának házasításával készült.
Borleírás: A bor neve arra utal, hogy eredetileg kóser bornak készült, ezért egy sajátos ízlésvilágot tükröz. Szőlőből származó maradék cukrot tartalmaz, mely alacsony alkoholtartalommal párosul. Intenzív illat, fűszeres íz, finom savak.
Nagyon népszerű bor! Különösen hölgyek, fiatalok körében.
Alkohol: 11%, sav: 5,1 g/l, maradék cukortartalom: 44,6 g/l.
Ajánlás: Diós, mogyorós desszertekhez, piros gyümölcsös süteményekhez, pl.: diópuding szederkrémmel, 16-18°C-on.