Leírás és Paraméterek
A Villányi Cabernet Franc borvidékünk és a pince legfontosabb fajtája. A mi franc-unk 4,5 hektár egybefüggő területen terem a diósviszlói hegy déli oldalán, a Csikorgóban. Alacsony tőketerheléssel, rengeteg zöldmunkával, többszöri fürtválogatással csiszolgatjuk még a tőkén, majd a végén kézi szüret, a kíméletes bogyózás után kerül a
válogató asztalra, hogy csak a legszebb, ép szőlőszemek kerüljenek a borba. Tartályban forgatva, és kádban, kézzel csömöszölve erjed, a megszokottnál lényegesen rövidebb héjon tartással: erjedés után azonnal préseljük, hogy a cseres, tanninos ízeket elkerüljük. A gyümölcsökre koncentrálunk – először tartályban, finomseprőn érik, majd 225 literes hazai és francia kádárok hordóiba kerekedik két éven át. Ennek is mindössze harmada az újhordó, hogy ne uralkodjon a gyümölcsökön a tölgy.
válogató asztalra, hogy csak a legszebb, ép szőlőszemek kerüljenek a borba. Tartályban forgatva, és kádban, kézzel csömöszölve erjed, a megszokottnál lényegesen rövidebb héjon tartással: erjedés után azonnal préseljük, hogy a cseres, tanninos ízeket elkerüljük. A gyümölcsökre koncentrálunk – először tartályban, finomseprőn érik, majd 225 literes hazai és francia kádárok hordóiba kerekedik két éven át. Ennek is mindössze harmada az újhordó, hogy ne uralkodjon a gyümölcsökön a tölgy.