Leírás és Paraméterek
A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkották ezt a borukat, mely lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokai
k (Monopole) egyedi terroir-jának adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát. Kiváló társ szárnyas- és könnyű sertés ételekhez, valamint tenger gyümölcseihez és tésztafélékhez.
Összetétel + dűlők:
100% chardonnay a Nagyfai és a Nyilasmár dűlőből
Érlelés:
Kíméletes feldolgozás után mustülepítés, francia és magyar barrique hordóban 12 hónapig erjesztett és érlelt, 12 hónapig seprőfelkeveréses (battonage) technológia,minimális borkezelés!
TECHNIKAI ADATOK:
Szüret időpontja: 2012. szeptember 15.
Alapanyag:
Jó évjárat, szép beltartalmi értékek.
Mustfok: 21,5 MM
Terméskorlátozás: 40 q/ha
TA: 4.7 gr/l
Alkoholtartalom: 14 % V/V
Kén: 16 mg/l szabad kén