Leírás és Paraméterek
Ilyenek az új kadarka klónok: némelyik vastagabb héjú, másik fűszeresebb, vagy tartalmasabb. Egységesebb a bogyók színe, tovább érhetnek a tőkén, jobban bírják az esős időt. 15 éve dolgozunk a kadarka klónszelekción és nagyon büszkék vagyunk, hogy végre megmutathatjuk az első termést. Emeljük a tétet!
Az első körben hét, egymástól eltérő, új kadarkát telepítettünk és az új klónokat hozzáférhetővé tettük kollégáink számára is, szerte az országban.
A Céh Kereszt körül lévő ültetvények 2015-ben hozták első termésüket. Az új klónok mindegyikéből dolgoztunk fel külön, legalább 500 literes egységekben. A végső összeállításba a P111, P115, P131 és P147 klónok kerültek be, ⅔ részben 500 literes, első töltésű Kádár Hungary ászokhordókból.
Készült 3580 palack.
Alkohol: 12,5 % vol.
Maradékcukor: 1,2 g/l
Titrálható sav: 4,9 g/l
Összes extrakt: 28,2 g/l