A Magyarországon hagyományosnak nevezett szilvalekvárt üstökben, hosszan főzik. A folyamat közben az édes szilva körülbelül egyharmadára sűrűsödik, a cukor az üst falán karamellizálódik. Innen a tipikus kesernyés-édes-savanyú íz, amelyet annyira szeretünk. Mi is, de itt ez az alapanyagunk csupán kiindulópont volt: fekete balzsamecettel, Cognac-kal és az elmaradhatatlan szarvasgombával kombináltuk. A balzsamecet savanyúságát nyírfacukorral egyensúlyoztuk ki, így a terméknek hozzáadott cukortartalma nincs. Az eredmény az édes-savanyú-extra ízek különleges mintája, és igazán rengeteg féle ételhez ajánlhatjuk: bármely sajthoz, próbaképpen, például. Mártásokba, szószokba keverve. Vadhúsokhoz, vadételekhez. Grill oldalast sütés közben lakkozzunk vele!, Szarvasgombás szilvabalzsam 100 gr, 1.690 Ft,
|