Leírás és Paraméterek
Évjárat: 2009
Szőlőfajta: 100% Cabernet Franc
Termőhely: Várerdő-dűlő termése.
Tőkék életkora: 1997-ben telepített terület.
Tőketerhelés: 1 kg/tőke
Művelési mód: Kordon művelés
Évjárat: tlagos tél, korai virágzás, változatos nyár. Korai szüret, egyenletes meleg, száraz ősz. Gyümölcsös borok, szép savakkal.
Szüret: 2009. október vége
Feldolgozás + érlelés: Tradicionális feldolgozással készült. Bogyózás után a szőlő zárt kóracél tartályba került. Az erjedés 2 hét alatt lezajlott, amit egy 30 napos héjon tartás követett. A kész bor 18 hónapot töltött Francia hordóban. Az almasav bontás is a hordóban ment végbe.
Palackozás: 2011. augusztusában palackozva. Készült: 1.800 palack.
Kóstolási jegyzet: A pohárban behízelgő és elegáns illattal találkozunk. A földes – avaros jegyek a visszafogott gyümölcsök, a pörkölési aromák komplex bort ígérnek. Ízében sincs ez másként. A koncentrált részlet gazdag struktúra, a lekerekedett tanninok szép egyensúlyt teremtenek.
Analitika:
Alkohol: 13.50 %
Sav: 4,5 g/l
Cukor: 0 g/l
Ételajánlat: Egy bor a komoly ételek mellé. Enyhén fűszerezett komoly húsok mellet teljesedik ki igazán.