Menü
Ön itt jár: > > >

Garamvári Evolution Rosé 2008 extra dry pezsgő

Ár:
4.590 Ft
Gyártó:
pinot noir , Garamvári Evolution Rosé 2008 extra dry pezsgő, 4.590 Ft,
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-06-17

Leírás és Paraméterek

A borkedvelők nyugodtan mondhatják, hogy a rozék évtizedében élünk, és nem kivétel ez alól a pezsgő sem.
Valamikor Champagne területén, a rozé szín jelenléte a pezsgő alapborban préslé hibának számított, most már nincs olyan ház , ahol ne készülne rozé pezsgő.
A mi pezsgő választékunkban is jelentős szerepet játszik, ez az elegáns, lazac színárnyalatú pezsgő, mely 100%-ban Pinot Noir –ból készül.
A Pinot Noir szőlőből köztudottan nem lehet sötét színű, nagy testű bort készíteni, de sokszínű, pikáns ízvilága, fűszeres vad-gyümölcsös, jellege kárpótol bennünket.
A rozé pezsgő alkotóinak meg kell alkudni a zamat és a szín tekintetében is.
A szüretet úgy kell megválasztani, hogy a mustfok ne haladja meg a 18 MMº-ot, ugyanakkor a savtartalom legalább 7 gr/l legyen.
Rendkívül egészséges, töredékmentes fürtöket kell szüretelni ahhoz, hogy a préselés után kicsorduló színmust 2-3 órás héjon áztatás során elnyerje a Pinot Noir-ra jellemző narancsos színbeütésű világos lazac színt.
Az így nyert alapbor, szilárd gerincű, finom savakkal rendelkező zamatos , melyhez a másoderjesztésből pici cserzőanyag társul majd, és egyedi íz világot ad.
Az erjesztés és érlelés minden esetben palackban történik és 24 hónapig tart, mielőtt elválasztjuk a tiszta bort az élesztőtől,a degorzsálás során.
Az evolúció abban rejlik, hogy gyors a feldolgozás során már a présben is hűtjük a színmustot, hogy az ideális színanyag kinyerése megtörténjen,és 9-14 Cº hőmérsékleten válik alapborrá. Ezt a pezsgőt többféle likőrözéssel készítjük, az évjárat savainak figyelembe vételével, többnyire extra dry ízesítéssel. Magnum palackba, brut kategóriában forgalmazzuk.
Fogyasztását 7-8 ºC-ra hűtve ajánljuk.

Kapcsolódó termékek

Keresés