Menü
Ön itt jár: > > >

Garamvári Blanc Fleur 2008 extra dry pezsgő

Ár:
4.790 Ft
Gyártó:
Pinot Blanc, Garamvári Blanc Fleur 2008 extra dry pezsgő, 4.790 Ft,
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-06-17

Leírás és Paraméterek

A pezsgőcsalád többi termékéhez hasonlóan a Blanc Fleur alapborát is balatonlellei birtokunkon termett, Pinot Blanc szőlőből szüreteljük. A szőlő általában szeptember 10-15.-e táján eléri azt az érettségi fokot, melynél a fajta jelleg kiteljesedik, de még elegendő savval és nem túl magas cukor tartalommal párosul.
A szőlőből csak a színlevet használjuk a pezsgő alapbor készítéséhez. Ennek köszönhetően az alapbor, érett gyümölcsös és finom virágos jelleget hordoz.
A tradicionális technológia előírásai szerint előkészített pezsgő cuveé, vastagfalu palackba zárva, hűvös pincében 18-24 hónapon át érlelődik mielőtt fagyasztásos seprőtelenítés során, a palack nyakába tömörült élesztősejtek a palackba lévő szénsav segítségével kilövetésre kerülnek.
A Pinot Blanc gyümölcsös, citrusos ízei a mediterrán estéket, illatvilága a nyári réteket juttatja eszünkbe.
A pohárban felszálló apró gyöngyfüzérek, frissességet, hegyi patakok futó fodrainak tisztaságát és játékos derűjét juttatja eszünkbe.
Az extra dry kategóriába tartozó pezsgőt, 7-8 ºC hűtve javasoljuk fogyasztani és jó szívvel ajánljuk könnyű ételekhez, süteményekhez. De, akár önmagában is feledhetetlen élményt nyújt.
A Blanc Fleur a XXXI. Országos Borversenyen a legjobb pezsgő díját nyerte el. 2010-ben a Pannon Mustra csúcspezsgője lett.

Kapcsolódó termékek

Keresés