Filep Pince

2013-ban kezdtük el munkánkat apa-fia vállalkozásként a Tokaji Borvidéken, Tállya településen. Kéthektárnyi területeinket Tállya és Rátka határában műveljük, olyan dűlőkben, amelyeket már Bél Mátyás is a legkiválóbbak közt tartott számon a Hegyaljai Albumban. A természettel együtt élve, fenntartható gazdálkodást folytatva dolgozunk, óvjuk környezetünket. Az öreg tőkékről szüretelt, tökéletesen beérett, de nem túlérett fürtöket hagyományos Kossuth préssel dolgozzuk fel. Szeretünk hordóban erjeszteni és érlelni, mert hisszük, hogy ezeknek a komoly alapanyagoknak szükségük van a tölgyfára – mindezt úgy tesszük, hogy a borokon sem új hordós sem pedig ászkolt jelleg ne legyen érezhető. Kis, leginkább csupán néhányszáz-palackos tételeken keresztül szeretnénk megmutatni azt, amit mi igazán nagy értéknek tartunk Tokajban.

Számunkra a nagy Tokaji száraz fehér bor tükrözi a borvidék kiváló területeinek a páratlanul változatos talajtani adottságait olyan módon, hogy a borok maradékcukortól mentesek, moderált alkoholtartalom mellett is teltek és gazdagok, kivételes savszerkezetük pedig frissességet és ásványosságot biztosít.

Rendezés: