Etyeki Sörmanufaktúra

a sztori

az etyeki sörmanufaktúra alapítói élelmiszeripari mérnökökként egyetem után belgiumban ösztöndíjasként találkoztak először a belga sörkultúrával, ahol menthetetlenül „megfertőződtek” a minőségi és különleges sörök világával. hazatérve hosszan tervezgették, hogy egyszer majd saját főzdét nyitnak.

és hogy miért pont etyeken? itt telepedtek le már több mint tíz éve, szeretik a település lakóit, a környéket, ehhez szerettek volna hozzájárulni egy újabb gasztro attrakcióval.

és hogy miért pont most? mert mára jutott el a magyar sörpiac oda, hogy egyre nagyobb létjogosultságot nyernek a minőségi, kézműves, egyedi sörök és kialakult a kategória fogyasztói rétege is. a főzdét etyek-botpusztán saját elképzelésük szerint építették meg, és 2015-ben már első saját sörüket csapolhatták.

a jó sörnek is kell a cégér! az inspirációt egy bécsi bolhapiacon vett házi nyomdakészlet adta, ami egyedi figurákat és antik grafikákat tartalmazott, és ami remekül passzolt a tulajdonosok által megfogalmazott „modern tradíció” elképzeléshez. ezt tovább gondolva született meg a fekete es logó egy csipetnyi rózsaszínnel, utalva rá, hogy itt a piacra nem jellemző módon, a főzde tulajdonosa hölgy. aztán az egyes sörfajták nevei és vizuális megjelenése is „összeállt” egy egységes képpé.

Rendezés: