Menü
Ön itt jár: > > > >

Bolyki Meta Téma 2013 II.szüret Grand Superior Egri Hárslevelű

Ár:
3.490 Ft
Gyártó:
édes fehérbor / Egri Borrégió / Egri Borvidék, Bolyki Meta Téma 2013 II.szüret Grand Superior Egri Hárslevelű , 3.490 Ft,
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-12-10

Leírás és Paraméterek

A SZTORI

A meta témázás régi, nagyon régi dolog, azokra az időkre vezethető vissza, amikor az embereknek még olyan speciális fülvédőt kellett hordaniuk, ami megvédte a fülüket az abszolút hallástól. Ez az apró rágcsáló fajta talán leginkább a rozsomák és a kenguru keresztezéséből jött létre. Érdekes volt, hogy a keresztezés után kb. kétéves korában olyan mellékhatások jelentkeztek, hogy a fél playbackre vicsorogni kezdett, a full playbackre pedig lényegében mindenkit fülön harapott, aki a közelében volt. Természetesen a tátogókat az előadás után rendre széttépte. A meta témázás az a szerencsés helyzet, amikor az említett állat nem tép szét senkit és nem is harap fülön senkit.

A BOR Évjárata: 2013

Szárazsága: édes

Eredetmegjelölés: védett eredetű oltalom alatt álló eredetmegjelölésű, Grand Superior

Fajták: Hárslevelű

Erjesztés: hordóban

Érlelés: hordós

Alkohol: 14,5 %

Cukor: 60,3 g/l

Sav: 8 g/l

Extrakt: 91,1 g/l

Kiszerelés: 0,5 l palack

A KÓSTOLÁS

A pince első grand superior fehérbora, a trilógia második tétele 60 gramm maradékcukorral, magas alkohollal és extrakttal. 6 hónap hordós és 6 hónap palackos érlelés. Illatban gyantás, mézes és fűszeres. Kóstoláskor kirobban az intenzív sárga húsú gyümölcsös, citrusos aromatika. Ehhez hozzájárul a telt test és a bor struktúráját adó alkohol és savtartalom.

Kapcsolódó termékek

Keresés