Leírás és Paraméterek
Olaszrizling – Rózsakő
A termést mindkét szüret alkalmával egészfürtösen préseltük. A mustokat 24 órát ülepítettük.
Az Olaszrizling egy része spontán erjedt, de a folyamat 10 g/l maradékcukornál megállt. A must másik részét
szelektált vadélesztővel beoltva erjesztettük. Ezután mindkét tétel 5 hónapot érlelődött finomseprőn,
kevergetés nélkül. A Rózsakő spontán erjedt, majd a finomseprős érlelés során spontán almasavbomlás is végbement.
Az Olaszrizling és a Rózsakő esetében is az erjedés és érlelés is tartályban történt.
A seprőről való lefejtés után kéneztük a tételeket. A Ketten 2017 1:1 arányban lett házasítva az Olaszrizling és
Rózsakő borokból, ezt követően 2018. július elején palackoztuk.
Illatában autolitikus aromák dominálnak, melyeket érett almára emlékeztető jegyek egészítenek ki. Kóstolva
krémességet, vajasságot fedezhetünk fel a seprős érlelésnek köszönhetően. Valamint a bor vibráló
savassága hosszú lecsengést ad.