Anonym Pince Frazír Sauvignon Blanc 2023

4.390 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. június 25.
Gyártó:

száraz fehérbor 

, Anonym Pince Frazír Sauvignon Blanc 2023, 4.390 Ft,

Leírás és Paraméterek

A 2022-es évjáratban a sauvignon blanc szüretét a megszokott időszakban szeptember közepén kezdtük meg. A vegetáció során levelezést nem alkalmaztunk, így védtük a fürtöket a túlzott napsugárzástól, hogy a fajtajelleges illatok minél intenzívebben megmaradjanak. Az augusztusi melegek beindították az érést, és a cukor tartalom növekedése mellett a savtartalom is csökkeni kezdett. A szüreti időpont meghatározása nagy jelentősséggel bírt, hogy a megfelelő érettség mellett a savtartalom és az ízek is megfelelő koncentráltsággal legyenek jelen a szőlőben. A sauvignon blanc szüretét 2022 szeptember közepén kezdtük meg, majd még két ütemben szüreteltünk sauvignon blanct.
A kézi szüret 15 kg-os ládákba történt. A tőkénkénti 1,5-2 kg-os termést teljesen egészséges, érett állapotban, 19,5-es mustfokkal szüreteltük.

A kézi szüretet követően a szőlőt bogyóztuk és a cefrét egy éjszakán át áztattuk, majd préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve fajélesztős beoltást követően kóracél tartályban erjesztettük 16-19 C-on. Az erjedés szabályozott hőmérsékleten, lassan és folyamatosan ment végbe. A különböző szüretekből készült sauvignon blancokat derítés és szűrés után házasítottuk.

Kóstolási jegyzet:
Illatában és ízében is az újvilági típusú sauvignon blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.

Készült 7500 palackkal.

Alkoholtartalom: 12,5 %volSavtartalom: 6,8 g/lExtrakttartalom: 26,8 g/lTerhelés: 60 q/ha