Menü
Ön itt jár: > > > >

Anonym Pince Frazír Sauvignon Blanc 2018

Ár:
2.790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2019. október 30.
Gyártó:

száraz fehérbor 

 

, Anonym Pince Frazír Sauvignon Blanc 2018, 2.790 Ft,
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Etyeki sauvignon blanc

2017-es évjárat Etyeken meleg, száraz évjáratnak mondható. Ezért a sauvignon blanc fürtöket amennyire lehetett a lombban tartottuk, így próbáltuk elérni, hogy a zamatok illatok jobban megmaradjanak a fürtökben. Az utóbbi évjáratoknak megfelelően a szüreti időpont meghatározása nagy jelentősséggel bírt, hogy a megfelelő érettség mellett a savtartalom és az ízek is megfelelő koncentráltsággal legyenek jelen a szőlőben.
A szüretet két időpontban végeztük, szeptember második felében, kézi szürettel 15 kg-os ládákba. A tőkénkénti 1,5-2 kg-os termést teljesen egészséges, érett állapotban 19,5-es mustfokkal szüreteltük. 

A szüretet követően a szőlőt bogyóztuk és a cefrét egy éjszakán át áztattuk, majd préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve fajélesztős beoltást követően kóracél tartályban erjesztettük 16-19 C-on. Az erjedés szabályozott hőmérsékleten, lassan és folyamatosan ment végbe. A különböző szüretekből és erjesztésekből 3 fajta sauvignon blanct készítettünk, amiket házasítottunk.
A 2017-es Frazír palackozását 2017 debcemberében kezdtük meg.

Készült 5500 palackkal.

Illatában és ízében is az újvilági típusú sauvignon blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.

Alkoholtartalom: 13 %volSavtartalom: 7,5 g/lExtrakttartalom: 25,6 g/lTerhelés: 60 q/ha

 

 

 

Kapcsolódó termékek

Keresés