Menü

Aklan Fűszeres borecet 250ml

Ár:
1.690 Ft
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2020. március 03.
Gyártó:

Különleges fahordós érleléssel, biológiai erjesztésű fűszeres vörösbor-ecetet gyártunk. Syrah vörösborunkból tölgyfahordóban erjesztünk vörösbor-ecetet. Az ecet készítése során a bor alakohol tartalmából borecetet kapunk. Az elkészült vörösöbor-ecet már alkoholt nem tartalmaz, ám a vörösbor össze jótékony hatása megtalálható benne. A gazdag antioxidáns tartalma megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegédeseket (Francia-paradoxon).
A vörösbor-eceteket utólag Takács Frenec gyógynövény szakértő (Gyógynövénytúrák Kft) által készített speciális fűszer keverékekkel ízesítjük. A fűszernövények nagy részét a Balaton-felvidék területén termesztik vagy gyűjtik. A gyógynövények hatóanyagait a borecet ecet tartalma oldja ki és így kerül át bele. A vörösbor-ecet általános kedvező élettani hatásán kívül, a benne oldott növényi eredetű hatóanyagokkal együtt fejti ki pozitív hatását a szervezetre. A kellemesebb fogyasztás érdekében egy pici mustsűrítménnyel ízesítjük, így egy kész ecetöntetet kapunk. Akinek erős lenne a 4,8%-os ecet, az tovább higíthatja. Mi fröccsben is fogyasztjuk :)

Eceteink különleges és egyedi gyártási eljárását a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park termék védjegye biztosítja.

A fűszeres fahordós borcet a Vinum Hungaro-Herbarumegyüttműködésében készült. Küldetésünk a gyógynövényes tudás és hagyományok átörökítése mellett az elfeledett kulináris-gyógyfüves praktikák felélesztése, újraértelmezése mindennapjainkra.

, Aklan Fűszeres borecet 250ml, 1.690 Ft,
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A verjus (kiejtése: "verzsü") jelentése zöld lé, és mindez hűen tükrözi létrejöttének körülményeit, hiszen ezt a savanykás levet az éretlen borszőlő bogyóiból préseljük.

A séfek a verjus-t leggyakrabban a salátaöntetek készítéséhez használják fel, különösen akkor, ha a zöldséges fogás mellé bort is fogyaszt a vendég. 

 

Kapcsolódó termékek

Keresés